På torsdag gäller det...

På torsdag är det dags för kursavslutning och vad är då lämpligare med en liten lydnadstävling? Neej det finns nog inget bättre, haha.
Jag valde att tävla i Lydnadsklass 1 och inte i appellydnad. Därav att jag vill satsa på lydnaden :)
Nu är ju inte Jaffa den mest villiga hunden att visa upp vad han kan, men idag har jag tränat på läggande, apporteringen och fot såklart.
Läggande - Gick bra, la sig snabbt. Inne och om det är torrt så är han hur bra som helst på att lägga sig snabbt men om det är blött/kallt, mycket runt omkring så vill han inte lägga sig. Men idag gick det skitbra.
Apporteringen - Går bättre och bättre, idag kunde han hålla kvar tills jag sa loss. Endast korta stunder men ändå en framgång då han brukar vilja gripa och spotta ut på direkten.
Fot- Går bra till och från. Trodde att denna del skulle vara lättast att lära honom men den har blivit svårast och vi harvar på noll känns det, även om att vi kommer framåt med korta korta myrsteg. idag var kontakten väldigt fin ifrån jaffa me då istället sätter han sig lite på tvären ofta.
De lydnadsmoment jag ska köra igenom och träna på tills torsdag är:
  • Platsliggande
  • Tandvisning
  • Linförighet
  • Läggande
  • Inkallande
  • Ställande
  • Apportering
  • Hopp över hinder
Ska försöka skriva någon dag om hur långt Jaffa kommit i de olika delarna. Det jag hoppas är att Jaffa kommer kunna göra momenten hyfsat även att man gör en och en. Han är ju lite liite blyg om man säger så.
Idag åkte även älskade till Fjällnäs, jag hoppas att denna tid går snabbt. Det var jobbigt att lämna av honom vid bussen och så fort bussen kom så gick jag, ville inte se honom åka. Så nu väntar jag på att höra något ifrån honom, han har kommit fram för ett tag sen. Hoppas han trivs däruppe, verkligen.
Jag älskar dig mest (L)

Ett nytt inlägg.

Vet inte vad jag ska skriva. Kan ju berätta om vår lånevovve, han är underbar.

Collin heter han och han är så himla cool. Vi har skaffat honom för att testa om han kan hjälpa Jaffa med att klara av vissa situationer som han tycker är jobbiga. Det verkar fungera och att han faktiskt är så cool som han verkar.

Vi gillar honom jättemycket så vi får se om han får stanna :)

Sen är det bara några dagar kvar tills Henke åker. Och det känns väldigt tråkigt och jag hoppas innerligt att jag kommer klara att vara i Uppsala utan honom. Det kommer säkert gå bra, bara jag vänjer mig lite. Men det känns inte alls kul. Älsklingen är det bästa jag har och jag mår verkligen itne bra om jag inte kan träffa honom, men Det kommer gå bra, hoppas jag (L) Du är bäst

Oj vilken hundblogg det här är. Ikväll ska jag släpa mig iväg till hundkursen. Det är näst sista gången och jag känner verkligen inte för det. Men det är oftast kul när jag kommer dit. Men min motivation är verkligen inte bra, den finns inte någonstans. Men jag ska uppdatera bloggen sen efter träningen om jag orkar ... Vilket jag säkert inte kommer orka. tss. Ska snart lägga in en bild på Collin. Sötnosen.

Nu ska jag försöka plugga lite.. Motivation och inlärning så passande. inte.

Just det igår körde vi paketspelet och det var så himla kul. Verkligen jättekul. Och jag längtar tills imorn då vi ska åka skridskor. Ska bli superskoj :D


IMORN

Ska uppdatera imorn jag lovar. Jag har inte ork att skriva i bloggen just nu. Kanske imorn....vem vet.. nu väntar duschen..
förväntansfull
Ser fram emot min och Niinas hundpromenad i helgen iaf! Ska bli skooj : D

RSS 2.0