Jaffas syster :)

Idag när jag skulle gå ut och rasta Jaffa innan de var dags att gå spåret så kom en bli som stannade och vände runt och stannade till och klev ur bilen, jag blir såklart lite orolig.
Men så frågar de ifall det är Jaffa.

Ja säger jag frågande, hehe ser säkert ut som ett fån. Sen säger de att de har Jaffas syster Bojjan i bilen. Vad glad jag blev. De bor två kvarter bort ifrån oss.


Jag visste inte att de bodde så nära oss. Kul iaf. Vi bestämde att de ska ringa mig sen så ska vi komma hem ill dem så vovvarna får leka , vilket e ville göra redan nu men de var lite olämpligt på trotoaren. ;)

Så himla roligt iaf. Ska bli spännande. Efter en trevlig pratstund så gick jag och Jaffa vidare för att sedan gå spåret.

Han mindes verkligen hur man gjorde. Spår är nog det bästa Jaffa vet. Han älskar att spåra. HAn gick det iaf klockrent fick "stoppa" honom en gång genom att hålla emot  när han gick fel. HAn blev för ivrig och rusade iväg utan att tänka, men därefter gjorde han de klockrent och för nästan första gången blev han glad av att hitta "ninis" i spårslutet och började fakstikt leka lite med den istället för att spåra vidare.


Så första gången jag fick ett bra avbrott då jag inte behövde säga till honom så många gånger att spåret faktiskt var slut : )

Skönt att jag nu har en trött hund och jag har massa plugg kvar idag. (USCH) ska iaf försöka ta tag i det hela lite mer....


Personspår snart

Ytterligare en dag o skolans tecken. Kämpar på med immunologiavsnittet idag. Visst det är lite intressant men hade hellre varit ut på bruksan och kikat på MH istället.

Eller harvat lydnad med Jaffy, iaf har jag bestämt att eftersom de var så länge sen som jag la ett spår med Jaffa, eller ett personspår. Typ ett halvår för att det störde Viltspåret lite så har jag beslutat mig för att idag testar vi de.

Det går snabbt att lägga och snabbt att gå, jag behöver bara vänta på att de ska ligga i 45 minuter typ. Perfekt hundaktivering den här dagen då jag måste plugga.

Uppdaterar sen hur det gått : D

Glömde skriva att idag har jag fått min ring.. och den passar :D

Nu är det officiellt, nu kan alla se. :D




Finaste stället jag varit på tror jag.




09.8.17 <3





Älskar dig mest!

Uppdatering av sista tiden

Hinner ju aldrig skriva, en kort sammanfattning av vad vi gjort kommer här.

Var ju hemma i östergötland på min första kräftskiva. Samma dag va jag med henkes pappa och Josse på "labradorens familjedag". Synd att Jaffy inte är lik en labrador HAHA, men de var några som fråga om han var en labrador och jag sa självklart. hehe.

Jaffa fick iaf apportera två paket, det var en prova på övning de hade. De var knappt att han fick göra det, men de lät honom göra det för att någon behövde hämta paketen som de lagt ut. De andra labradorerna flamsade bara runt med dem i munnen och de var tur att Jaffa fick göra, han visade var skåpet skulle stå. Det var nog många som funderade på att byta till en spaniel istället för retriver;)

HAHA nejdå, men "ledaren" som absolut tyckte jag skulle prova på sa " det gick ju bra det där, med en spaniel också" Så de var kul:)


Sedan övade vi lite lite lydnad i ridhuset, det var svårt att vara roligare än hästbajset som låt utspritt i hela manegen. Hittade även lite snällt labradorfolk som klämde och flörtade med Jaffa. Mycket nöjd med dagen.

Sedan på kvällen var det dags för kräftskiva, det var skoj. Dock vågade jag inte smaka en enda kräfta eller räka.

Sedan har vi varit på Kurs, har gått jätte bra och vi har gått spår. Lydnaden går dock lite trögt nu. Sittpositionen är jobbig att få till, och positionen i början på fotgående. SUCK. Kämpa på bara..

De andra är han bra på. snabba lägganden, förstod hindret relativt bra med när han väl fattade att man kunde hoppas över och inte skulle springa på sidan.

Apporten griper han bra nu och det är kul. Snart kan jag släppa apporten.

Vi har även på förra kursen haft stora framgångar med tandvisningen. En bit kvar självklart men kursledarna fick klappa och kunde lyfta lite på läppen och pilla. En mkt stor framgång.


Idag var jag och tittade på Niina när hon tävlade i dressyr. Jag är ju inte en dressyrryttare men jag tror hon var nöjd. Preza blängde på domaren och tyckte de var lite konstigt. Men de var fint och kul att se. Tror nästa klass gick mycket bättre, såg bara en.

Kul iaf och de var jätteduktiga. Måste bara skriva en sak som är till Niinas häst. Hon har den vackraste svansen jag sett nästan.. :D

Nu är de bara att vänta på idolavslutet. Heja ERIKA och TOVE lite ERIK också..;)

Imorn väntar plugg och lite lydnadsträning.

Tanja

Självklart var det en labrador med på labradordagen :D

Spår :)

Nuhar vi varit iväg, det var superskoj:)

Båda hundarna skötte sig jättebra. Såg inte Ronja men dt var hennes första spår och det gick jättebra.

Jaffa var jätteduktig. Linn la hans blodspår och han gjorde det galant. Jag hade ju inte en aning om vart spåret gick.

Innnan jag gick md Jaffa fikade vi, det var mysigt i skogen. Blev lite kallt när solen försvann bara.

MEn duktiga hundar och nu är Jaffa trött.

Nu väntar statistikplugg och oakca för imorn åker jag hem tidigt. Och jag hoppas att älsklingen får vara ledig och åka med. Hoppas

Tävlingslydnadskurs

Igår fungerade inte bloggsida, men hur som hlest igår på kursen hade vi hopp och nedläggande. Det finns ju verkligen mycket att träna på och det är synd att jag inte har mer tid med det.

MEn när han väl förstod att det faktiskt var ett hinder så hoppade han klockrent med jättefina språng. Han charmade kursledarna vid hopphindret när han faktiskt var stol och inte bara rädd när han hade hoppat och fick leka med sin leksak. Jättekul.

Så nu främst är det att lära in "hopp" när han hoppar och sen närhan förstått det å honom att sitta på andra sidan. Tror det kommer gå bra, han tyckte hindret var så kul.

Nedläggandet och platsliggning gick skitbra idag. Han låg och va jättetrygg i sigsjälv. Matte är så nöjd!
Det som vi har att öva på där är att få fram snabba lägganden, och han var ganska snabbmen man vill ha så snabbt som möjligt .. så det blir spännande.

Igår hade vi även tandvisning flera ggr var de framme vid JAffa och kunde röra läpparna osv. och han satt stilla. Det kändes skitbra. Han ser fortfarande lite obekväm ut men jag tror det bästa sättet är att bara lugnt och stilla vänja honom vid att det faktiskt inte händer något farligt. Eftersom han har visat stora framsteg på 3 dagar bara. Några på kursen fick även känna igenom honom när jag ställt upp honom och det gjorde han bra, han sökte in stöd utav mig utan stod stilla och bara .. jaa skötte sig. Så jag behöver mer människor som kan klämma och känna på min hund. HAHA

Eftersom det är två veckor till nästa kurstillflle har vi fått läxa i alla "moment" vi gått igenom och vi har ju lite och göra kan jag ju säga, lägger in listan senare.

Men det är nog absolut inte omöjligt för Jaffa. Så vi ska nöta på nu! :)

Nu är det dock dags för att åka med Linn och Ronja och Jaffy såklart och lägga lite spår.

Linn ska lägga så jag inte vet vart spåret går, ska bli jättespännande :)

Ronja ska få sitt första personspår, jag tor hon kommer älska det. :)

Hoppas även att H får vara ledig imorn nu. Så vi kan åka på vår kräftskiva. hmm. Hoppas. hoppas.

Uppdaterar kanske senare när vi varit iväg i skogen:D




Kaninen är älskad av alla!

Ronja är laddad! :)

Stoltaste :D

Ifrån tidigare spår med Jaffa.

Onsdagsträning

Nu har jag bestämt mig att ta tag i Jaffas problem med främande människor.

Tips ifrån hans uppfödare och nu känner jag mig redo.

Idag har fyra personer klämt på Jaffa och det har gått över förväntan, planen är nu att han ska lära sig att inget farligt händer


I Tandvisningen övar vi nu att han ska sitta vad som än händer. Och idag gick det bra. Kursledaren stod precis bredvid honom. Så det är jag nöjd med.

Sedan hittade jag en jättesnäll (gubbe) som även han kände och klämde på Jaffa då var han lite osäker men han vart absolut inte paralyserad eller jätteorolig. Lite låg bara. Skönt. Nu kämpar vi oss igenom detta.

Linn och Henke fick även de klämma och de var nog bra att de började klämma då han tyckte de var lite konstigt.

Men bra var iaf att han försökte lukta på personerna och hälsa. Han blev lite nyfiken. Det är jag glad för.


Nu väntar jag bara på att träningen imorn kommer så vi kan öva lite mer ;)

Ska nu se slutet av Bonde söker fru;)

ghjk

RSS 2.0