Onsdagsträning!

Och jag är så himla nöjd! supernöjd! Vi var med halvt på skotträningen, den var när vi rastade hundarna men vi var ändå väldigt nära planen. Jaffa reagerade inte ett dugg, iofs så har vi skottränat honom lite innan och hade kortare avstånd då. Men skönt iaf att veta att han inte brydde sig när vi var ute och bara gick.


Sedan var det en tränare där idag och han körde igenom varje lydnadsmoment ett efter ett och det gick så himla bra. Vi kunde ju inte delta i alla såklart men så gott som alla var vi med i och gjorde allt vi kunde och jag måste bara säga att jag är NÖJD:P

Tränaren hade så bra övningar som flöt på bra och det hände nya saker hela tiden. Jättekul tillskillnad mot om man kör gå slalom mellan alla i en cirkel. Mycke väntetid. Idag var det passera rakt framför ledet med hundar och alla gick med några meters avstånd så det var kul med nya saker.

Orkar inte gå in och berätta om allt, men JAffa var itne ett dugg stressad eller så idag. Platsliggning gick fint och han låg i 1 minut rel. nära andra hundar. Jättenöjd. förra veckan var han skärrad i någon bubbla. Skönt att han kom ur det så snabbt. Även linförighetsövningen gick himla bra, har ju inte hunnit träna på den men fot kommer inte vara något problem för Jaffy.

Nu har jag skrivit lite och Niina ( om du nu läser) så skulle du varit med du hade gillat det;)

Nu är det dags att plugga lite mikrobiologi igen och sen ladda om till kursen imorn och hoppas Jaffa vant sig vid mörkret är ju bara 30 min senare än idag. Så hoppas;)

Tävlingslydnadskurs

Gick inte alls bra. JAffa var jätterädd för kursledaren. Jätterädd. Svansen mellan benen typ. Så den här träningen böev helt och hållet jättelugn.

Men vi börjar nu öva linförighet och fot. Sedan platsliggning och Tandvisning.

Idag handlade de mesta om att bara få honom trivas på banan i mörkret. Det gick bra efter ett tag och han kunde nästan börja koppla av. Det var itne så lätt för andra pidjur och skall t ex störde honom. Vanligtvis gör det inte de men idag gjrode de det. Tråkigt men han kommer nog vänja sig.




Så nu blir det mörkerträning ;)

Nu laddar vi mot utställningen. Bara han inte fått ngt på huvudet nu och beter sig sådär på utställningen.. Men det ska nog inte vara några problem.

Imorn är det hundbad och föning som gäller.

Nu är jag så trött så ögonen står i kors...


So long!

Blodspår

Idag var Jaffa så himla duktig. Blodspåret var ca 150-200  meter? Ganska krokigt, men han fixade det galant.

Vi lämnade honom bunden vid trädet medan vi la spåret med och vi hörde två skall. Men det är okej så länge han inte kommer springande i skogen. ;)

Det blev rätt snabbt dit och göra och sen hem. Älsklingen skulle till jobbet och jag skulle väl plugga.

Jag och julia var iaf ute på en runda förut. Jaffa har iaf lärt sig känna igen hoenne nu vill gå bredvid och ligga och bli klappad av henne. Tur det.. Det är ju hennes extravovve...


Nu ska jag ta tag i mikrobiologin lite till. tills IDOL börjar. Idol är lagom intellektuell tv för mig på onsdagar...


Just ja nu är de ju inte många dagar tills utställningen. Usch vad nervös jag är. Tänk om de säger att jag har världens fulaste hund. HAHA

Struntsamma.


Stoltaste :D Mer bilder kommer senare som jag tagit då henke gick med Jaffa i spåret idag.

In i mikrobiologins värld ... igen... suck.

Pluggdag men med lite hundaktivitet!

Idag har jag mestadels pluggat. Nu är jag ifatt planeringen för vad man ska läsa i mikrobiologiboken. SKÖNT!

Jaffa har iallafall blivit aktiverad för att inte ligga och blänga på mig. Vi har övat med att hans ak vilja gripa i träpinnen som symboliserar apportbock. Han vill ju ta i den så klart men nu tränar vi på att han ska ta den lite mer kontrollerat. Det går bra, enligt boken vi läser ska man shapa fram det. HAn förstod iaf när han väl började tänka på vad jag ville.

Sedan gjort uppletande av föremål han var så duktig. Vi gjorde 4 olika sök av föremål tror jag, han gillade det och var helt galen för han ville komma iväg. Jag kastade bort 3 saker som han hämtade. Först hämtade han den 1:a och sen kunde jag skicka iväg honom igen för att hämta in de andra sakerna. SUPERDUKTIG!

Sedan så tränade jag lite med honom inför utställningen om 2VECKOR! Jösses. Jag börjar bli lite nervös. men linn ska ju hjälpa mig. HAHA

JAg har iaf övat på att springa med jaffa i en cirkel. Förväntar mig itne speciellt mycket av utställningen mer än att jag ska få lite koll på hur det går till osv. Eftersom jag knappt vet hur jag ställer honom, HAHA.

Vi måste hursomhelst öva mer på att springa i en cirkel, han försökte hoppa upp på mig för han trodde att vi lekte. Men de blev bättre tillslut. Det kommer nog gå bra när vi är på utställningen för då kommer han ha så mycket annat att titta på.

Sen har han sussat sött och ska nu få sin mat! Och i pausen ska han ut och rastas.. Ha det gott!

Laddar tills det är vår tur

Bilder ifrån fredagen

Glömde lägga till bilderna, men här är de ifrån spårningen iaf. förväntansfullGo Jaffy
Stoltaste :D

Lydnadskurs och uppd. fredagen

Torsdagen Lydnadskurs

Idag startade lydnadskursen, eftersom tre tydligen hoppat av så var vi bara fem på två ledare så det kommer bli skitbra. Alla som ska gå verkade iaf jättetrevliga och de kommer bli en rolig kurs.

Jaffa var lugn och skötte sig jättebra och han var rätt så framåt med och inte alls så rädd som han brukar vara för andra människor.

Vi kommer iallafall gå igenom alla lydnadsmoment och de räknar med att med träning är man så gott som tävlingsredo om inget annat händer såklart.

Det tycker jag var kul, det kommer ju finnas massa detaljer att jobba på såklart men eftersom jag först trodde att man bara skulle kuna testa på momenten 1 kväll och sen gå vidare trodde jag det ksulle behövas massa mer träning.  Ja, ni förstår... men det ska bli kul och jag och Jaffa ska träna stenhårt på momenten :)

Igår började vi träning utav tandvisning och eftersom Jaffa är rätt så feg och lätt får panik så gick vi långsamt fram och det var med stor glädje som kursledaren kunde gå fram mot honom för att sedan prata med mig utan att han rörde sig ur fläcken ifrån sittposition.
Hon trodde han kunde bli bra, även att han inte gillar främmande människor så trodde hon att han litar så mycket på mig så tids nog kommer han vilja uthärda...Vilket gjorde mig glad :D

Vi har en jättebra kursbok som heter med sikte på 10:an de finns en bok till som man ska fylla i och utvärdera hunden och "ekipagets" relation till varandra. Så man vet vad man ska träna på osv.

Vi hade nästan bara teori och intro så jag längtar tills nästa gång då det drar igång på riktigt! :)

Fredagen

Jag tog med mig Henke och Jaffa och drog på hundträning i skogen. På schemat stod viltspår och sök.

Det första som hände var dock att två fula pudlar hoppade ur en bil och sprang rakt på Jaffa. För eftersom han itne var tik var de tydligen itne något problem. Jag blir så aaarrrrggg!!!!!! Jag stampade iaf ifrån och skrämde iväg hundarna när ägaren inte brydde sig om att de var på och försökte nosa. Det är så irriterande när man själv följer regler och har hunden kopplad för att visa respekt. nåväl.

Vi började med ett direktspår som var ca. 40-50meter. Mestadels rakt fram och inte några större svängar. Gick superbra, han spårade med ett sånt himla intresse och var väldigt noggrann. Han var helt enkelt sitt gamla jag.

Därefter gjorde vi två målbilder i söket. Han har förstått den uppgiften nu och letar snabbt upp personen. Klarade det lätt.

Vi gjorde en då vi testade att han skulle leta upp Henke utan att veta var han gömt sig. Då hittade han en gubbe som gick på stigen och jag tänkte först att han inte springer fram dit, sen insåg jag att jaffa trodde att han hade hittat rätt person och sprang fram och nosade på honom tom. Så den övningen blev för svår, men det positiva var att han faktiskt vågade ta kontakt med honom. Vilket han aldrig gjort förut.

Vi gick tillbaka och gjorde ett spår som legat i 40 minuter. det var ca. 100meter och eftersom henke inte visste hur skogen såg ut blev det ett ganska svårt spår för Jaffa med tanke på hur hans osäkerhet har varit. Men han hoppade glatt över småträd och två diken varav det ena var rätt brett. Precis i slutet blev han rädd för något och kastade sig panikartat bakåt men det positiva här var att jag tog bara två steg fram och då så tog han upp och slutförde spåret.

Mycket stolt matte :D Kul att han börjar bli sig själv igen.

Nej nu ska jag se klart på vid din sida och vänta på att klockan blir 23:00 så jag får vänta på att älsk ska höra av sig och bli hämtad (L)

Bruksan

Idag startade onsdagsträningarna och vi var självklart där... inte så jättetaggade men det var ritkigt skoj när vi väl kom dit!

Vi blev en del som åkte dit, det var jag och Jaffa, Linn med sin Ronja och Niina med Alfons och Fox. Med som extra sällskap var även Sandra och Julia.

Först var lite osäkra på hur de skulle bli med allt men det ordnade sig och vi hade en jättebra instruktör.

Det blev lite kontaktsövningar i ring och sedan gjorde de andra en platsliggning.

Jag var itne med för att jag trodde att det skulle vara seriösare, men vi hade kunnat vara med:) Nästa vecka får det bli... men han var lite lite stressad och nyfiken på alla hundar så det var nyttigt att sitta och kola på lite med.

Sen  bestämde vi oss för att göra målbilden vi övat på på bruksdagen. Julia fick vara figurant och det var inga som helst problem. JAffa KÄNNER JU IGEN HENNE NU ;) haha.

Vi gjorde målbilden 2ggr och en första var han jätteppå och spran fram och Julia hann inte se att han kom fram, sen kollade han bara på henne och sprang vidare med tanken att "ja där är du ju".

Andra gången gjorde vi den spegelvänt och hann visste precis vad han  skulle leta efter och han hittade henne snabbt och blev mycket nöjd över sin kanin som han fick till belöning.

Vore jättekul om Henke kunde ta sökkursen. Jaffa älskar det iallafall. Annars så får det bli någon gång i framtiden :D

Ronja fick göra uppletande av föremål hon är så duktig. Hon klarade det galant!

SEdan gick vi ner mot planen och då var timman slut och alla hade gått. Tiden gick så snabbt.. Det var hur som helst jätteskoj och nästa onsdag kommer vi vara där igen.


Nu laddar vi om inför appell/lydnadsklass1 kursen och de kommer bli skoj. Den börjar imorn. Jag är redan jättesugen!







Prova på dag bruks

I lördags var vi på Bruksan och provade på bruks. Det var jättekul.  Fick mail av kursledaren ifrån vår appell/lydnadskurs som börjar på torsdag om att det fanns några platser kvar. Så då fick jag och Linn ta med våra vovvar och testa på lite.

Älsklingen var också med och vi delade hund såklart :)

De vi fick testa på var:

  • Spår
  • Rapport
  • Sök
  • Uppletande av föremål.
Dagen började med att vi fick höra lite information om SBK och de olika bruksgrenarna. När de var klart så fick vi se demonstrationer av de olika grenarna. Efter de så fanns det ett pass innan lunchen som man fick testa på. Vi valde uppletande av föremål.

Det gick rätt så bra bortsett ifårn att Jaffa inte förstod riktigt övningen. Men han fick två försök och andra gången klarade han det fint! Han förstod inte om jag inte hade kommandot hämta, men så fort jag sa det så sprang han glatt och letade upp saken och hämtade den. Jag hann inte se när Linn gjorde med Ronja men hon berättade att det hade gått superbra även där.

Sedan var det dags för lunch.

EFter lunchen var de möjlighet att prova på två olika saker till. Den första vi valde efter lunch var rapport. Det var något som skulle kunna passa Jaffa. Han tycker ju om att springa. Alla övningar var ju förenklade utav tävlingsgrenen men de vi gjorde tyckte han var kul. Även den här grenen gick jättebra för Ronja och hon sprang utan tvekan till en "främling" mellan stationerna som hunden skulle springa emellan.

Den sista grenen vi provade på för dagen var sök. Denna tävlingsform tror jag Henke blev mest sugen på. Jaffa fick leta upp Henke och han klarade det lätt. Så vi får väl se om det är något Henke vill träna vidare på.

Efter att vi varit på sista stationen så var de dags för lydnadsuppvisning. Det var en liten borderterrier som var så duktig. De visade momenten i den lägsta klassen och det är de jag och Jaffa ska lära oss framöver. Den kursen börjar på torsdag så det blir spännande.

Den här dagen var jätterolig och alla var trötta när vi åkte hem. Full rulle hela dagen men det var en jättevälplanerad dag och det var jättebra instruktörer.

Nedan några bilder ifrån dagen

Trötta efter dagenRonja, var så duktig hela dagen
Kärleksparet..Henke och Linn
Laddar tills det är vår turuppletande av föremål, jaffa är på väg åt mitt håll efter att ha hämtat denPappa tar hand om sitt lilla sötaste (L)

Kaninen är älskad av alla!


slappar, han orkade inte ens sitta:P

Det där var dagens bildbomb, försökte få dem att ligga i rad så det inte skulle ta så mycket plats men vad tusan det är ju så fina bilder ;)

Nu ska jag och jaffa ut och powerwalka! Heja oss!!

Tröött och orkar inte skriva..

Men imorn drar vi på en prova på dag på bruksan. Super kul ska det bli. BRuksgrenarna är kanske inte något för lilla Jaffy men det blir en heldag med äventyr iallafall.

9-15:30. Superkul. Skriver mer imorn nu efter god middag är det nu dags att krypa till sängs.. Klockan ringer tidigt imorn.







HA det bra alla! :)



RSS 2.0